P1310465
P1310465
WhatsApp Image 2017-08-22 at 09.43.20
WhatsApp Image 2017-08-22 at 09.43.20
IMG_2306
IMG_2306
Luchtfoto school
Luchtfoto school
WhatsApp Image 2017-08-22 at 09.43.13
WhatsApp Image 2017-08-22 at 09.43.13
WhatsApp Image 2017-08-22 at 09.43.17
WhatsApp Image 2017-08-22 at 09.43.17
WhatsApp Image 2017-08-22 at 09.43.22
WhatsApp Image 2017-08-22 at 09.43.22

Groep 5 A

Welkom in groep 5

De sloot:

In de klas keken we eerst naar Nieuws uit de natuur ( schooltv) over slootdiertjes. Daarna hadden we en heerlijke vrijdagmiddag bij de sloot bij de Oostdijk. Schepnetjes, bakjes en emmertjes mee. Zoekkaarten er bij. Een middag vol ontdekkingen. Grote waterspinnen, torren, larven van libellen en muggen, waterschorpioenen, bloedzuigers enz. Samen met groep 5B hadden we een leerzame middag.

Knutselen aan het vaderdagkado:

Schuren, zagen, vijlen, timmeren en daarna tekst erop en inpakken. Er werd enthousiast gewerkt.

Klankenkaravaan:

Donderdag 7 juni

Een hele dag knutselen en muziek. Thema voor onze groep was Zuid Amerika met salsamuziek. Er zijn maskers gemaakt en we kregen les van Walter op allerlei instrumenten. Elke groep had een ander werelddeel. Op het plein trad elke groep op en we zongen het lied: Wij zijn samen op de wereld. De leesmoeders werden nog even in het zonnetje gezet. Na zoveel jaren trouwe dienst hadden ze dat wel verdiend.

Meesters en juffendag:

Het was een gezellige dag. Juf Sabine en juf Christine zijn enorm verwend. We hebben spelletjes gespeeld in de kring en ‘s middags zijn we samen met groep 4/5 naar het veld gegaan. Het was prachtig weer. Bellenblazen was favoriet.

Tennisles:

Op woensdag 4 april kregen we een gratis tennisles bij United Service. Alle kinderen waren druk aan het oefenen met een bal en een racket. Het was een leuke les. Gelukkig scheen de zon. Dank aan de ouders die de kinderen hebben gebracht en gehaald.

Pasen:

Op donderdag 29 maart vierden we het Paasfeest. Na een heerlijk ontbijt (wat had iedereen er veel werk van gemaakt!) werd het Paasverhaal verteld en hebben we een film over Jezus gekeken. We hebben bolletjes geplant, omdat het katecheseproject over groei en nieuw leven ging. Het was een gezellige dag.

 

Carnaval:

Op vrijdag 9 februari hadden we carnaval op school. Eerst hielden we een modeshow in de groep. Daarna crea-les, doorbroken: fietsen versieren, maskers maken van golfkarton, praalwagens tekenen, zelfportretten versieren, 3-D maskers maken. Na de pauze hossen op het plein. Vanwege de lage temperatuur niet te lang. In de middag keuze uit gezelschapsspelletjes spelen, bouwen, film kijken, of knutselen.

 

Tekeningen. Helaas was Shane ziek.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Middeleeuwen:

We zijn met geschiedenis begonnen met de middeleeuwen. Ridders en kastelen spreken wel tot de verbeelding. We hebben een film gekeken over een het boerenmeisje Lientje. Er zijn al kastelen getekend en we hebben een hoek in de klas met mooie boeken. Zoe als jonkvrouw, Shane als nar, Niels als horige boer en Victor als ridder.

 

Herdertjestocht:

In de klas hebben we het kerstverhaal behandeld. De liedjes werden geoefend. Groep 5a ging goed voorbereid op weg. Groep 8 heeft een geweldige prestatie geleverd. Het kerstverhaal werd prachtig uitgebeeld. Meer foto’s onderaan de groepen, in de map: herdertjestocht.

Sorry voor de regendruppels op mijn cameralens. Hierbij toch een impressie:

 

 

Meester Hans op visite:

Meester Hans kwam vrijdagmiddag 8 december even langs. Hij had chocomel en kerstkransjes mee. De kinderen hebben verteld hoe het met ze gaat. Dat werd een gezellig half uurtje.

De Sint is er

 

Pieten op school en Pietengym:

Wat was het weer een rommeltje in de klas, nadat de Pieten de schoenen had gevuld. Gelukkig konden de kinderen goed opruimen. In de gymzaal was er op woensdagochtend 29 november een half uurtje Pietengym. Altijd een feest!

Afvalles van Rob van Drift:

Rob gaf op donderdagochtend 30 november uitleg over huishoudafval en zwerfafval. Hij liet ook een filmpje zien hoe afval wordt verwerkt. De kinderen leerden door middel van een spel om afval te scheiden. Er werd goed samengewerkt. Tot slot gingen we nog in drie groepen een half uurtje naar buiten om zwerfafval op te ruimen rond de school. Gelukkig was het toen even droog.

Bezoek aan de molen:

De groep werd gesplitst in twee groepen. De ene groep begon in de molen en de andere groep met een speurtocht. Na een uur – en even pauze om te eten en te drinken – werd er gewisseld. We hebben veel geleerd en zijn lekker uitgewaaid in de koude wind. Ouders die mee waren: superbedankt!

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Boekbespreking:

Tot de kerstvakantie houdt elk kind uit de groep een boekbespreking. Er wordt over het boek verteld, over de schrijver, over de tekenaar. De inhoud van het boek wordt verteld en er wordt een stukje voorgelezen. Op de foto’s zien we Larissa met een voordracht over Geronimo Stilton.

Crea op donderdagmiddag:

De maand november werken we bij juf Anne met klei en bij juf Christine timmeren we.

Een les over RESPECT op maandagmiddag 6 november van de wethouder. En zo stonden we in de krant:

 

Naut: kriebelbeestjes zoeken.

Hoewel het een beetje laat in het jaar was, vonden we toch nog veel beestjes: slakken, spinnen, wormen, pissebedden, duizendpoten en zelfs nog rupsen.

Knutselen met kastanjes:

 

Presentatie groep 8 bekijken:

Groep 8 nodigde de klas uit om te komen kijken naar hun presentaties. De kinderen van groep 8 verdiepten zich de afgelopen weken in allerlei onderwerpen. Groep 5a bekeek alles vol interesse.

Deze diashow vereist JavaScript.

Boekenweek:

Juf Christine ontving de kinderen op een speciale manier bij de opening van de boekenweek. Er waren enkele kinderen verkleed naar school gekomen. Er werden veel heksenliedjes gezongen. Met crea maakten we spookjes van lappen stof. De klas lijkt wel een spookkasteel. Op de boekenmarkt konden weer boeken worden uitgezocht. Op vrijdagmiddag 6 oktober deelde Noah zelfgebakken griezelkoekjes uit. In de aula keken we naar de voorstelling: Spook onder je bed”. Op 12 oktober hadden we een leuke les van de bieb over griezelboeken. Een spannende week!

Spreekbeurt:

De eerste spreekbeurt werd gehouden door Valerie. Ze nam haar hond mee. Na afloop mocht elk kind de hond een brokje geven.

Judoles:

Leren samenwerken, valtechnieken leren, elkaar leren respecteren en waarderen etc.

De geschiedenisles wordt nagespeeld op het schoolplein. Er wordt een hut nagebouwd uit de jagerstijd.

De vuilnismannen op school:

Eerst een workshop met de eigen groep in het speellokaal en tot slot een presentatie naar de ouders op het schoolplein. De kinderen hebben genoten! U kunt meer foto’s en ook filmpjes vinden in : www.dropbox.nl onder 2gb. Dan aanmelden met: m.molenaar@hendrik-boogaard.nl wachtwoord: school1718.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

De eerste schoolweek zit er op. Er werd hard gewerkt. Veel nieuwe vakken kwamen voorbij: Aardrijkskunde, Geschiedenis, Naut, Engels e.d.

Hierbij een paar foto’s die gemaakt zijn tijdens een spellingles en tijdens het eten en drinken na het buitenspelen en tijdens het kijken naar het Schooltv jeugdjournaal.

 

 

Contact

RKBS Hendrik Boogaard
Sportlaan 4
3223 EV Hellevoetsluis
Tel.: 0181 - 31 31 94
info@hendrik-boogaard.nl

facebook